Alles wat je nodig hebt voor een perfecte manicure

Alles wat je nodig hebt voor een perfecte manicure

De meest perfecte nagels krijg je natuurlijk in een salon. Maar met de juiste producten kom je zelf ook al een heel eind. De producten die je kiest zijn heel belangrijk voor de kwaliteit en duurzaamheid van je manicure. Gebruik hiervoor een goed merk zoals bijvoorbeeld urban nails.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor een goede voorbereiding moeten je nagels schoon en ontvet zijn en je nagelriemen moeten aan de kant geduwd of verwijderd worden. Dit geeft het mooiste resultaat. Wat je ook zou kunnen doen is je nagels heel licht opschuren, maar echt héél licht, want je wil je eigen nagels niet beschadigen. Als laatste stap van de voorbereiding heb je een goede basecoat nodig. De spullen die je hiervoor nodig hebt zijn: een speciale nail cleaner of gewoon nagellak remover voor het ontvetten, een bokkenpootje en nagelriemweker (optioneel) voor het verwijderen van de nagelriemen, een zachte vijl en een goede basecoat. Vooral deze basecoat moet van goede kwaliteit zijn. Slechte basecoats kunnen je nagels heel erg beschadigen.

Inspiratie

De volgende stap voor een perfecte manicure is inspiratie op doen. Ga op Instagram of Pinterest op zoek naar mooie nagellooks die er niet te ingewikkeld uit zien. Voor een ingewikkelde nailart verwijs ik je wederom naar de salon, maar één leuke kleur of een combinatie van verschillende kleuren op elke nagel is prima zelf te doen. Het is nu bijvoorbeeld heel trendy om een soort ombré te maken. Dan maak je alle nagels een andere tint van dezelfde kleur. Of juist volledig regenboog met een totaal verschillende kleur op elke nagel.

De perfecte topcoat

De laatste stap is de perfecte topcoat. Dit is het buitenste beschermlaagje wat jouw manicure stevig omsluit op je nagel. Vergeet ook niet om het randje van je nagel mee te nemen. Als je de topcoat een beetje over het randje van je nagel heen laat komen richting de onderkant van je nagel, is je manicure nog net iets veiliger.

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *