5 musthave items in elke garderobe

5 musthave items in elke garderobe

Ruim je kast uit en selecteer enkel items die je ook echt draagt


Het is belangrijk dat je een basis garderobe samen gaat leren samenstellen. Waarschijnlijk heb je heel veel items in je kast liggen die je eigenlijk al jaren niet meer draagt. Het is zonde om dit weg te laten rotten achter in je kast, terwijl een ander er wellicht wel veel plezier van zou kunnen hebben. Wees hier bewuster van en ga heel jouw kast eens na. Pak elk item beet en vraag jezelf af of je dit nog draagt en of je hier nog plezier van hebt. Denk ook eens goed na of je dit items überhaupt in het afgelopen jaar wel eens aan hebt gehad. Is het antwoord nee, doneer deze dan aan een goed doel. Je hebt verschillende kledinginzamelingsacties waar je jouw zakken met kleding aan kunt doneren. Ook kan je er altijd voor kiezen om het langs het Leger des Heils te brengen. Zo creëer je niet alleen meer ruimte in je kast voor nieuwe items die je wel zult dragen, je maakt ook andere mensen blij met jouw donaties. 

Tijd om jouw garderobe aan te vullen met nieuwe accessoires


Nu je jouw garderobe flink hebt uitgeruimd, heb je direct een overzicht gekregen van al jouw items die je wel graag draagt. Je hebt nu jouw basis garderobe klaar en je mag deze nu aanvullen met accessoires die jouw outfits kunnen complimenteren. Een leuke webshop waar je veel verschillende sieraden en horloges kunt shoppen, is de webshop van Valmano. Hier hebben je verschillende merken en accessoires waarmee je jouw garderobe een gezellige boost kunt geven. Wanneer je een nieuwe brand, ofwel merk wilt ontdekken op het gebied van sieraden, zit je hier goed.

Maak elke outfit een stuk leuker met mooie accessoires 


De juiste ketting, paar oorbellen of horloge kunnen van elke saaie outfit iets feestelijks maken. Of wellicht ben je opzoek naar het creëren van een chique look. Een juiste outfit is belangrijk, maar ook je accessoires tellen zeker mee. Besteed daarom ook veel aandacht styling. Styling is het afmaken van een outfit. Het is alles nog een keer nalopen en zien hoe jij jouw outfit het mooist kan presenteren. Hoort daar nog een mooie ketting bij, een sjaal of een horloge?

Tips uitkiezen juiste accessoires 


Wanneer je nog niet zo bekend bent met de styling van een outfit, geen zorgen. We geven je graag tips zodat jij straks ook een topstylist bent. Begin altijd eerst met het bedenken van een thema. Waar ga je deze outfit dragen? Is het een outfit voor naar werk, een date of voor in je vrije tijd? Je doet natuurlijk geen cocktailjurk aan wanneer je op de bank een film aan het kijken bent en als je op date gaat, ga je niet in je trainingspak maar trek je bijvoorbeeld een mooie jurk aan. Bedenk daarom eerst goed waar je jouw outfit wilt dragen. Als je dat weet, kies dan een outfit bij die erbij past. Nu je weet wat je qua kleding gaat dragen en waar je deze outfit aan zult doen, kan je ook kijken naar de accessoires. Draag je veel zwart dan zijn gouden of zilveren sieraden heel mooi. Kies altijd één van de twee. Zit er veel kleur in je outfit kan je dit ook in je sieraden laten terugkomen. Probeer altijd wat te matchen en kleuren terug te laten komen. Denk ook aan de Engelse uitspraak: ‘Less is more’. Eén mooie ketting, één mooie ring en één mooie armband doen al wonderen. Succes! 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *