5 dingen die je moet vermijden als je een gevoelige hoofdhuid hebt

5 dingen die je moet vermijden als je een gevoelige hoofdhuid hebt

Een gevoelige hoofdhuid kan helaas vele oorzaken hebben. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat het probleem verergert. Als je deze 5 dingen zorgvuldig vermijdt, zal je ook merken dat je hoofdhuid-problemen verminderen na verloop van tijd. Neem ze daarom eens door en probeer deze dingen ten alle tijden te vermijden!

Het gebruiken van de verkeerde shampoo

Misschien gebruik jij wel dezelfde shampoo als je vriend of vriendin. Gewoon, omdat hij in de douche staat en dat is dan wel zo makkelijk. Toch is het altijd belangrijk om een shampoo te kiezen die past bij joúw hoofdhuid. Vermijd altijd de shampoos die hard zijn voor de gevoelige huid, want deze drogen je hoofdhuid uit. Kies een shampoo voor gevoelige hoofdhuid en je problemen zullen snel verminderen. Persoonlijk houd ik van een shampoo bar met shea butter!

Je haar te vaak wassen

Als je worstelt met een gevoelige hoofdhuid, kan het te vaak wassen van je haar de natuurlijke oliën verwijderen. Dit droogt je hoofdhuid uit en het zal het probleem verergeren. Als je je haar om de paar dagen wast met de juiste shampoo, blijft je hoofdhuid gehydrateerd en roos onder controle houden.

Hete douches nemen

Als je jouw haar wast met zeer het water, kan je hoofdhuid geïrriteerd raken. Hierdoor wordt deze nóg gevoeliger, en dat wilde we juist vermijden! Gebruik daarom lauw water (of koud water) om uitdroging van je haar en een gevoelig hoofdhuid te voorkomen.

Je haar overstylen

Haargel hoopt zich op bij de wortels van je haar, wat een gevoelige hoofdhuid kan irriteren en uitdrogen. Hiernaast het hard kammen van je haar de hoofdhuid ook irriteren. Probeer een kam met wijde tanden te gebruiken en zorg ervoor dat je deze niet te hard door het haar haalt.

Te vaak je haar föhnen

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt en je na elke wasbeurt een föhn gebruikt, probeer dan je haar af en toe op natuurlijke wijze te laten drogen. Naast het uitdrogen en broos worden van het haar, kan de hitte je hoofdhuid ernstig uitdrogen en eventuele problemen verergeren. Gebruik ook zo min mogelijk je stijl- of krultang!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *