4 Softwareprogramma’s om jouw beautywebshop te optimaliseren

4 Softwareprogramma’s om jouw beautywebshop te optimaliseren

Anno 2022 kan er ontzettend veel geld verdiend worden online. Als je een beautywebshop hebt, weet jij dit als geen ander. Om te groeien met je bedrijf, kan het handig zijn als er minder tijd wordt besteed aan onnodige zaken. Gelukkig leven we in ‘the digital age’. Er zijn tientallen handige softwareprogramma’s op de markt, vaak met artifical intelligence, die allerlei onderdelen van jouw werkproces kunnen optimaliseren. In dit artikel geven we meer informatie over vier types software die veel invloed kunnen hebben op jouw bedrijfsprocessen, waardoor je je bedrijf kunt laten groeien! 

1.Klantenservice software

Klanten zijn erg belangrijk voor een bedrijf, maar ze kunnen je ook veel tijd kosten. Zéker omdat veel mensen jammer genoeg niet de FAQ’s lezen en meteen bellen of mailen met hun vragen. Je kunt uiteraard een chatbot implementeren, maar deze zijn niet altijd erg geliefd. Handiger is klantenservice software die je op basis van datasets laat analyseren waar veel vragen over komen. Deze kun je bijvoorbeeld omvormen in templates, om sneller en duidelijker te kunnen antwoorden. 

2.Data software

Nu we toch bezig zijn over data: alhoewel je klanten natuurlijk het geld spenderen, is de data die ze hiermee achterlaten ook heel veel waard. Het laat immers zien wat klanten belangrijk vinden, wat hen over de streep trekt, welke webpagina’s ze interessant vinden, waar ze afhaken… Dat allemaal zelf analyseren kan veel tijd kosten. Gelukkig zijn er vele artificial intelligence data software programma’s die al deze data in datasets gieten. Verlies je veel klanten in het afrekenproces omdat ze met hun muis blijven hangen bij de betaalmethodes – en waarschijnlijk de betaalmethode die ze zoeken niet kunnen vinden? Is er een pagina die ervoor zorgt dat bezoekers minutenlang op de site blijven? Met deze data kun je aanpassingen maken en je site compleet optimaliseren. 

3.Geautomatiseerd rekeningen versturen

Als je nog (deels) handmatig rekeningen verstuurt, dan is dit artikel een herinnering om dit niet meer te doen. Je verspeelt zo veel tijd, terwijl er programma’s zijn die alles (bijna) volledig automatisch doen en zelfs de rekeningen via mail versturen. Je kunt natuurlijk allerlei checks instellen zodat alles goed gaat! Deze programma’s kunnen integreren met allerlei andere programma’s, zoals boekhoudprogramma’s. Je kunt ook allerlei dingen instellen, zodat je een melding krijgt als iemand bijvoorbeeld zijn/haar rekening niet op tijd heeft betaald. Deze onbetaalde rekening kun je dan meteen doorzetten naar jouw incassobureau. Is het de eerste keer dat je te maken hebt met een onbetaalde rekening? Dan raden we je aan om goed naar de reviews van de incassobureaus in jouw omgeving te kijken. Maar geloof ons: een goede partner is het waard! Een goed incassobureau gaat achter al jouw onbetaalde rekeningen aan en kan je vaak ook helpen met andere zaken, zoals de ontbinding van een huurovereenkomst / huurcontract.

4.HR software

Groeit je webshop en heb je personeel in dienst? Dan kan het HR-gedeelte veel tijd in beslag nemen. Vakantiedagen invoeren, persoonlijke informatie aanpassen, loon storten … Zonde als je dit allemaal handmatig doet! Bekijk even de HR programma’s op de markt, tegenwoordig kan bijna alles worden geautomatiseerd én werknemers kunnen veel van hun info zelf aanvullen of aanpassen. Wel zo handig. Daarnaast verzamelen dit soort software programma’s ook data, zoals hoe lang werknemers gemiddeld bij je werken, hoeveel mannen versus vrouwen er zijn en meer. Interessant toch? 

Welk programma gaat jouw webshop boosten?

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *