4 Experts Tips om het 3e Oog te openen

4 Experts Tips om het 3e Oog te openen

Wist je dat je een 3e oog hebt? Dit klinkt wellicht raar, als je niet bekend bent met dit feit, maar jouw derde oog zit tussen je wenkbrauwen en helpt om je diepste intuïtieve vermogen te laten zegevieren. In plaats van een lens die je de mogelijkheid geeft om de materiële wereld te zien, is het derde oog een energetisch centrum. Het geeft ons het vermogen om verder te zien dan wat er fysiek aanwezig is in het moment. Biologisch gezien wordt het geassocieerd met de pijnappelklier en de hypofyse in de hersenen. Nu je een idee hebt wat jouw derde oog precies is, laten we je kennismaken met 4 tips die kunnen helpen om hem te openen! 

  1. Focus op je dromen 

Dromen kunnen verwarrend, prachtig, indrukwekkend, angstaanjagend, desoriënterend en moeilijk te herinneren zijn. Maar jouw derde oog, ook wel de zesde chakra genoemd, probeert je door middel van je dromen voor te bereiden op de dingen die komen gaan. Door middel van specifieke droomervaringen wijst jouw derde oog je in de goede richting om beter in staat te zijn om onder meer jouw angsten, visies, behoeften, passies en emoties te controleren. Zorg er dus voor om meer rust te brengen in jezelf voordat je gaat slapen, zodat je gerichter bent om je dromen te kunnen identificeren. Leg ook een droomdagboek naast je bed om alles dat je meemaakt in de droom op te slaan! 

  1. Mediteer en richt je op je derde oog

Meditatie is een uitstekende methode in jouw avontuur om je derde oog te openen. Sluit je ogen en concentreer je op het punt tussen de wenkbrauwen tijdens de meditatie. Probeer nu simpelweg te observeren welke beelden of gedachten opkomen. Je kunt een speciale app gebruiken voor mindfulness meditatie of deze transcendentale meditatie in je eentje oefenen. 

  1. Beoefen ademwerk en maak het je standaard 

Het aanleren van ademhalingstechnieken en ze incorporeren in je dagelijks leven zal jouw lichamelijke gezondheid, zoals de orgaan- en weefselfuncties, niet alleen verbeteren, maar het is net zo handig om je derde oog te openen. Er zijn uiteenlopende soorten ademhalingsoefeningen die je kunt doen, maar in het specifiek is holotropisch ademwerk bijzonder geschikt om je zesde chakra te openen. 

  1. Maak kennis met Kundalini yoga

Yoga is een intens goede manier voor het ontwikkelingen van je spirituele vermogen. Wil je er helemaal voor gaan en je derde oog openen, ga dan aan de slag met Kundalini yoga. Kies voor de kriya’s die zich richten op de hypofyse of de pijnappelklieren. 

Voor nu houden we het hier bij, want je hebt met deze activiteiten waarschijnlijk al voldoende om de zoektocht naar het derde oog te starten. Neem gerust de tijd om meer te weten te komen over deze drie disciplines, zodat jij je diepste intuïtieve vermogen naar boven kan halen! 

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *