3 tips zodat jouw nieuwe ondergoed nog lang mooi blijft

3 tips zodat jouw nieuwe ondergoed nog lang mooi blijft

Wanneer je nieuw ondergoed hebt aangeschaft, of dit nu in een fysieke winkel is of online via een webshop zoals Sliponline, wil je natuurlijk wel ervoor zorgen dat jouw nieuwe ondergoed nog lang mooi blijft. Vooral wanneer je wat duurder ondergoed hebt aangeschaft, wil je hier nog jaren mee kunnen doen. Nu is het zo dat duurder ondergoed vaak al van veel betere kwaliteit materialen wordt gemaakt, waardoor ze minder snel zullen slijten. Echter, om de levensduur zoveel te mogelijk te verlengen doe je er goed aan om onderstaande drie tips even rustig door te nemen. Zo weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om jouw ondergoed optimaal te behouden. Lees snel verder!

Volg altijd de wasvoorschriften op

Wasvoorschriften zijn er niet voor niets. Door de wasvoorschriften op te volgen kom je niet voor nare verrassingen te staan. Bijvoorbeeld een witte bh die ineens verkleurd is of een onderbroek die drie maten is gekrompen. Witte was stop je bij elkaar in de wasmachine. Stop hier absoluut geen donkere of gekleurde was bij want daardoor kan je witte was verkleuren. Soms is het verleidelijk om een trommel die nog niet helemaal vol zit met witte was aan te vullen met andere gekleurde of donkere was. Doe dit echter niet. Zelfs een kleurendoekje die kleuroverdracht tussen witte en gekleurde of donkere was moet voorkomen doet lang niet altijd zijn werk. Houd ook altijd de temperatuur aan die op het voorschrift vermeld staat. Ondergoed wassen op hetere temperaturen kan ervoor zorgen dat het ondergoed krimpt. En dat wil je natuurlijk vermijden.

Ongelukje? Ga er direct mee aan de slag

Heb jijzelf of jouw kind een ongelukje gehad? Kon jouw kind niet op tijd naar de wc komen voor de grote boodschap waardoor zijn of haar onderbroek besmeurd is geraakt? Of ben je zelf, als vrouw, doorgelekt tijdens de maandelijkse periode? Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan werkelijk waar iedereen overkomen. Ondanks het feit dat het ontzettend vervelend en wellicht beschamend is, is het wel zaak om er direct mee aan de slag te gaan. Vooral bloedvlekken zijn vrij hardnekkig te verwijderen zodra het bloed is opgedroogd. In zo’n geval doe je er goed aan om de onderbroek eerst in een sopje met koud (!) water en wat wasmiddel te laten weken. Zo voorkom je dat het bloed helemaal indroogt. Vervolgens kun je de onderbroek gewoon met de rest mee wassen.

Wissel af en draag niet altijd hetzelfde

Iedereen heeft wel één onderbroek in zijn of haar kast liggen die echt favoriet is. Zodra de onderbroek weer schoon uit de wasmachine komt trek je hem het liefst meteen weer aan. Je doet er echter veel beter aan om regelmatig af te wisselen en niet altijd hetzelfde te dragen. Dit geldt natuurlijk ook voor sokken, hemden en bh’s. Wekenlang dezelfde bh dragen is bovendien zeer onhygiënisch. Door af te wisselen en niet altijd hetzelfde te dragen kun je er nog veel langer plezier van hebben!

Floor Steenteugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *